HTML

Egy fiatal kutató hétköznapjai

Ez a blog egy fiatal kutató(nő) hétköznapjait mutatja be néhány érdekességgel megfűszerezve. Nem szól tudományos cikkek elemzéséről vagy elméleti tudományról, ellenben szól a valódi hétköznapokról kifejezetten nem kutatóknak és egy kicsit a kutató-palántáknak.

Támogató

A blog a TÁMOP 4.2.4.A-1 kiemelt  projekt  keretében meghirdetett ösztöndíj-támogatásnak köszönhetően valósult meg, a magyar állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Friss topikok

Konferencián

2013.04.29. 17:41 fvikusz

Egy nemzetközi tudományos konferencián részt venni mindig nagy élmény. Sablonosan azért mert:

  • Megismerkedik az ember egy csomó szakemberrel és tudóssal a saját és rokon szakterületekről (persze ehhez kicsit nyomulni kell).
  • Meghallgatja mások előadásait, amiből rengeteget lehet tanulni.

Valójában:

  • Mindenki várja az ebédet és a kávészüneteket.
  • Igyekszik az ember pár napot ráhúzni, hogy a várost is megnézhesse és nyaraljon egy kicsit.
  • Részben végigalussza (ha van net, akkor végiginternetezgeti) az unalmas, általában kínaiak által érthetetlen angolsággal tartott előadásokat és szidja a felkészületlen előadókat.

Amiért én szeretem:

  • Az akkor még érthetetlen és ismeretlen témákról szóló előadásokról később mindig kiderül, hogy áhá! erről meg erről ezen a konferencián hallottam és milyen fontos!
  • Nagy élmény, amikor odajönnek egy előadás után és megdicsérik az embert.
  • Átütő érzés, amikor az ember először tesz fel nyilvánosan kérdést egy előadáshoz kapcsolódóan, azért, mert jól érti a témát.

Nemrég jöttünk haza Barcelonából az AquaConSoil konferenciáról a csoporttal, ami az egyik legnagyobb, 2-3 évente megrendezett talajos (idéntől vizes is) konferencia. Élveztük.

barcelona konferencia_res_cr2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatok.blog.hu/api/trackback/id/tr665252941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása