HTML

Egy fiatal kutató hétköznapjai

Ez a blog egy fiatal kutató(nő) hétköznapjait mutatja be néhány érdekességgel megfűszerezve. Nem szól tudományos cikkek elemzéséről vagy elméleti tudományról, ellenben szól a valódi hétköznapokról kifejezetten nem kutatóknak és egy kicsit a kutató-palántáknak.

Támogató

A blog a TÁMOP 4.2.4.A-1 kiemelt  projekt  keretében meghirdetett ösztöndíj-támogatásnak köszönhetően valósult meg, a magyar állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Friss topikok

A rettegett államvizsga

2013.06.25. 18:25 fvikusz

Az államvizsga szó önmagában is nyomasztó, főleg annak, aki még előtte van. Aki már túl van legalább egyen, annak nem kevés megkönnyebbülés érzése is kötődik a dologhoz.

Idén átléptem az egésznek a másik oldalára titkárként. Furcsa világ ez, valahogy megszállja az embert az ünnepélyesség érzése, hogy tényleg végső megmérettetés, ezért tanult az ember 3,5-5,5 (esetenként 10) évet stb. Kicsit olyan, mint az érettségi, amikor az ember szellemileg valóban a toppon van, eddigre viszont kellemesen lehasználta magát az egyetemi évek alatt és kicsit szakbarbárrá is vált.

A legnehezebb dolog az államvizsgán a bukás. Mert hát ha már egyszer ennyit tanult az ember, ennyi zh-t, vizsgát végigcsinált, akkor pont most? Eddig el sem tudtam képzelni, de tényleg van olyan, hogy egyszerűen nem megy egy tétel, és akkor már semmi más nem megy, és a vizsgáztatónak nincs mit tennie. A többieknek marad a pár napos „föld fölötti lebegés”.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatok.blog.hu/api/trackback/id/tr685377823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása