HTML

Egy fiatal kutató hétköznapjai

Ez a blog egy fiatal kutató(nő) hétköznapjait mutatja be néhány érdekességgel megfűszerezve. Nem szól tudományos cikkek elemzéséről vagy elméleti tudományról, ellenben szól a valódi hétköznapokról kifejezetten nem kutatóknak és egy kicsit a kutató-palántáknak.

Támogató

A blog a TÁMOP 4.2.4.A-1 kiemelt  projekt  keretében meghirdetett ösztöndíj-támogatásnak köszönhetően valósult meg, a magyar állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Friss topikok

Ismét a világító baktériumok a menők

2016.02.29. 23:49 fvikusz

A világító baktériumok ismét a „reflektorfénybe” kerültek, ugyanis egy francia cég ötlete szerint az utcai világítást is meg lehetne oldani biolumineszcens „égőkkel”!glowie_installacio_res.jpg  A Glowee nevű start-up innovációs díjat nyert ötletével Párizsban. A leírás alapján ők nem kedvencünket, az Aliivibrio fisherit vagy a korábban bemutatott mikrobiális közösséget használják, hanem biolumineszcens géneket vittek be baktériumokba. A biolumineszcens fény reklámokban, jelzőfényekben vagy díszkivilágításként is felhasználható lehet. A cég weboldalán egy izgalmas fényinstalláció is látható, melyet szintén a baktériumokból alakítottak ki. Otthonra egy ilyet?

Kép forrása: http://www.glowee.fr/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutatok.blog.hu/api/trackback/id/tr658431000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása